Sunday, October 3, 2010

Rahsia Tapak Tangan
Sememangnya terlalu banyak rahsia yang tersemadi pada tangan Kita… Walau bagaimanapun ini cuma ramalan saja dan jangan terlalu fanatik sangat untuk mempercayainya kerana hanya Allah Maha Mengetahui dan mengatur segalanya.
Cuba perhatikan setiap garisan pada tapak tangan anda dan bandingkan dengan garisan yang dinomborkan seperti di atas… Setiap garisan mempunyai maksud yang tertentu. Tapi jangan la panik, bukan semua garis yang dinyatakan itu terdapat pada tapak tangan anda.. And of course la bentuknya juga berbeza-beza.. Ada yang kurang jelas, putus-putus dan sebagainya. So selamat ‘menilik’.. Jangan tersalah tilik, sudah la!
1. Garis Kehidupan. Garis bertanda nombor 1 ini adalah berkaitan dengan kehidupan anda. Semakin ia panjang dan terang garisnya, semakin baik maksudnya. Dikatakan seseorang itu akan panjang jangka hayatnya jika mempunyai garis yang sedemikian lebih-lebih lagi jika garisnya mencecah hingga ke penghujung.
2. Garis kecergasan. Garis bertanda nombor 2 ini pula bersangkutan dengan tahap pemikiran dan keupayaan anda untuk berjaya ke peringkat tinggi. Misalnya seorang pelajar, jika ia jelas, terang dan lurus, ia memperlihatkan bahawa anda seorang yang bekerja keras untuk berjaya dalam pelajaran dan anda berupaya untuk belajar dengan lebih gigih.. Bagi anda, setiap kejayaan perlu disertakan dengan usaha yang gigih. Tidak hairanlah orang yang mempunyai garis ini mampu menjejakkan kaki ke menara gading tanpa sebarang masalah.
3. Garis hati/cinta. Garisan ini melambangkan perasaan dan percintaan anda. Sekiranya anda mempunyai satu garis yang panjang dan lurus, ia menunjukkan bahawa anda setia dalam percintaan dan mungkin hanya mengalami satu episod cinta saja. Manakala sekiranya garis itu putus-putus dan terdapat cabang-cabang lain, ini menunjukkan anda mungkin mempunyai beberapa pengalaman gagal dalam bercinta sebelum menemui cinta yang sejati. Malah jangan terkejut, Ada di antara anda yang mempunyai garis putus-putus ini ‘ curang’ Dan menjalinkan hubungan cinta dengan lebih daripada seorang gadis/jejaka dalam masa yang sama!
4. Garis kejayaan. Cuba anda perhatikan garis yang bertanda nombor 4 ini. Adakah ia terdiri daripada satu garis sahaja? Kadangkala terdapat sesetengah orang yang mempyai dua atau lebih garisan ini. Dikatakan mereka ini bakal memperolehi kejayaan cemerlang dalam dua kerjaya atau apa juga yang diceburi oleh mereka nanti, mengikut garis yang terpamer di telapak tangan anda itu.
5. Garis matahari ( Sun line). Bukan semua orang yang mempunyai garis ini yang kelihatan dengan begitu jelas dan nyata. Sekiranya anda mempunyai garisan sedemikian, ia menunjukkan anda akan menjadi kaya Dan terkenal dalam kehidupan anda. Sebab itulah, Ada orang yang mampu meraih kejayaan dalam dua bidang yang dilakukan dalam masa yang sama. Ini kerana sudah tersurat bahawa mereka ini mudah mendapat kejayaan.
6. Garis kesihatan. Sama seperti garis kehidupan, sebaik garisan adalah yang kelihatan jelas, lurus dan tidak putus-putus. Sekiranya garis ini putus-putus, ini menunjukkan tahap kesihatan kamu tidak begitu baik. Begitu juga sebaliknya.
7. Garis perkahwinan. Sekiranya garisan itu membentuk bulatan menghala ke arah kanan hingga ke tapak tangan, anda diramalkan bakal mempunyai sebuah perkahwinan yang kekal dan bahagia selama-lamanya. Perkahwinan wujud hanya sekali saja dalam hidup anda. Tiada lagi yang kedua dan seterusnya…
8. Garis bilangan anak. Setiap orang pasti ingin atau menyimpan hasrat untuk memiliki cahaya mata sendiri pabila tiba masanya nanti. Berapa orang anakkah yang andainginkan? Tidakkah anda perlu mengetahuinya? Apa yang perlu anda lakukan ialah dengan mengira berapa banyak garisan halus dan pendek yang anda miliki Dan ia sebenarnya mewakili jumlah bakal anak anda nanti. Misalnya anda mendapat terdapat empat garisan Dan ini bermakna jumlah anak anda nanti ialah empat orang.
9. Garis perjalanan. Adakah anda ini seorang yang sukakan sesuatu kehidupan yang mencabar, suka merantau atau melawat tempat-tempat asing? Sudah tentunya anda ini mempunyai garisan perjalanan yang cukup jelas Dan terang, seperti yang dinyatakan pada garisan bernombor 9. Tidak hairanlah sekiranya anda ini juga suka hidup berpindah-randah dan mudah bosan dengan sesuatu tempat.
10. Garis kewangan. Setiap orang semestinya mengimpikan kehidupan yang sempurna dan bahagia. Tentu sekali ia mudah dicapai jika mempunyai kewangan yang kukuh. Bagi anda yang memiliki garisan bernombor 10 ini dengan jelas dan terang, dikatakan anda mampu memperolehi wang yang banyak melalui pekerjaan yang anda lakukan itu.
11. Garis pergelangan tangan. Cuba anda perhatikan pada pergelangan tangan anda di sebelah dalamnya. Terdapat garis-garis seolah-olah gelang kan ? Diramalkan, setiap garis membentuk gelang itu mewakili 25 tahun jangka hayat. Kira saja berapa gelang yang anda ada dan ramalkan jumlah hayat anda sendiri! Tapi awas! Jangan terlalu percaya sangat…. Ajal Dan maut di tangan Tuhan kan ?
Pabila jari anda dirapatkan….Apa yang anda lihat bila merapatkan kesemua jari anda itu di antara satu sama lain? Adakah semuanya rapat-rapat? Kemudian cuba anda perhatikan di antara jari kelengkeng dan jari manis kamu sewaktu kamu rapatkan keduanya.
Cuba dekatkan jari anda itu dengan mata anda dan tengok sama anda boleh lihat ada sebarang ‘gap’ di antaranya… Sekiranya anda dapat melihat cahaya di antara keduanya… Bermaksud ia tidak rapat Dan renggang… Maknanya anda ini seorang yang cukup pemurah. Malah kadangkala anda juga terlalu boros dalam berbelanja. Walau bagaimanapun anda ini bukan seorang yang kedekut! Sebaliknya sekiranya tiada ruangan di antara kedua jari itu bila dirapatkan, ini bermakna kamu ini kedekut orangnya Dan pentingkan diri sendiri! Betul ke? ada ke sama ? kok ia pun, jangan ler mare yer....Sememangnya terlalu banyak rahsia yang tersemadi pada tangan kita…. walaubagaimana pun diulang lagi... ini cuma ramalan saja dan jangan telalu fanatik sangat untuk mempercayainya..

No comments:

Post a Comment